Organisaties

Versterk je mensen met effectieve Single Session Therapy, direct online beschikbaar, zonder wachtlijst

Persoonlijke problemen, vanuit werk of privé, beïnvloeden het functioneren van medewerkers. Als daar niets mee gebeurt kan er een sneeuwbaleffect ontstaan waarbij alles steeds meer stress oplevert.

Dat kan leiden tot spanningsklachten, slechter functioneren, moeite met samenwerken en uitval. Andersom kan een interventie gericht op één concreet vraagstuk een positieve reactie op andere gebieden in gang zetten.

One Session introduceert de gevalideerde Single Session Therapy (SST) methode in Nederland om mensen in één gesprek vooruit te helpen met wat er op dat moment speelt.

Eén gefocust gesprek om op het goede moment bij te sturen

Direct een uur sparren met ervaren psycholoog

Met One Session biedt je medewerkers de mogelijkheid om een uurtje te sparren met een ervaren psycholoog om weer grip op de situatie te krijgen. De video-call sessies kunnen op korte termijn direct online gepland worden, ook buiten kantooruren.

Focus op wat er nu toe doet

De focus ligt op wat er nu speelt en wat iemand in huis heeft en nodig heeft om na de sessie zelf goed verder te kunnen. Hierdoor kan escalatie van problemen en uitval voorkomen worden terwijl de autonomie en veerkracht versterkt wordt. We lossen niet alles op in één gesprek maar helpen iemand weer op weg.

Niet ‘fixen’ maar ondersteunen

Het mooie is dat therapie dan geen behandeling voor een ‘psychische stoornis’ is, waarbij het idee lijkt dat iemand ‘gefixt’ wordt door de professional, maar een ondersteuning die we af en toe, in de loop van ons leven, nodig kunnen hebben.

Eén gesprek of meer?

Onderzoek laat zien dat één sessie in 40% tot 80% van de gevallen genoeg is, afhankelijk van of mensen bewust kiezen voor een eenmalige sessie, en de duur en complexiteit van de problemen. Het is nooit goed te voorspellen; het belangrijkste is dat iemand zelf achter de keuze voor SST staat. Als er meer ondersteuning of behandeling nodig is geven onze ervaren psychologen inhoudelijk advies waar iemand zelf mee verder kan. We maken nooit zelf een vervolgafspraak. De regie blijft bij de medewerker.

Dit vinden onze partners:

Wat kun je als organisatie met die mentale problemen?

‘Gewone’ spanning of bijna burnout?

Mentale klachten gaan over gedrag, gedachten en gevoelens. Dat is nogal breed en alles hangt met elkaar samen. Hoe weet je dan wat er precies aan de hand is, wat je er aan kunt doen en of er reden tot zorg is?  ‘Gewone’ spanning of bijna burnout? Wat rustiger aan doen of juist moeilijkheden aanpakken?

Grenzen

Lastig voor iemand zelf, en ook voor HR en leidinggevenden, van wie inmiddels vaak verwacht lijkt te worden dat ze alles kunnen en overal tijd voor hebben. Maar je kunt en wilt niet alles bespreken op werk. Je hebt geen tijd en energie om iedereen altijd persoonlijke aandacht te geven En niet iedere leidinggevende is er goed in.

Reviews van medewerkers:

Snel tot de kern in een vertrouwelijk gesprek

De ervaren One Session psychologen kunnen snel ontrafelen wat er speelt. Ze kunnen even meekijken, zonder eigen belang in de situatie. Naast iemand gaan staan en ook een eerlijke spiegel voorhouden. Met de focus op wat iemand zelf in huis heeft om goed verder te kunnen. Het is geen intake maar een opzichzelfstaand gesprek. We stellen geen diagnose maar hebben wel de kennis en ervaring om goed door te vragen en zonodig advies te geven.

Verandering van mindset

We lossen natuurlijk niet alles op in één gesprek. Veranderen gaat geleidelijk, met oefenen. Dat betekent niet dat daar steeds een professional bij mee hoeft te lopen. Mensen zijn veerkrachtig. Af en toe, op een lastig moment, een goed gesprek om de mindset te veranderen is een bewezen effectieve manier om kort en goed bij te sturen.

Waarom mentale gezondheid een zaak is van organisaties

Mentale klachten zijn wereldwijd een groeiend probleem, en pieken tijdens de werkzame leeftijd. 30% van het verzuim hangt samen met psychische klachten, en de verwachting is dat het percentage blijft stijgen. Negatieve werkomstandigheden kunnen problemen en uitval vergroten; daar ligt een verantwoordelijkheid van de organisatie.

Werk kan ook juist bijdragen aan mentale gezondheid, door voldoening, zelfvertrouwen, structuur, contact en betekenis te bieden. Een mooie kans voor organisaties. Door te investeren in de mentale gezondheid van medewerkers kun je als organisatie je mensen helpen om zich beter te voelen en de betrokkenheid te verhogen. Dat draagt niet alleen bij aan het succes van de organisatie maar ook aan het welzijn van je mensen.

Versterk welzijn en betrokkenheid

Voorkom ellende

Zo’n korte interventie is gemakkelijk, snel in te zetten. Het kost relatief weinig tijd, geld en aandacht. Zo kun je in een vroeg stadium bijsturen. Daarmee kun je niet alleen niet alleen verzuim en uitval voorkomen, maar ook veel ellende onderweg daar naar toe.

Versterk betrokkenheid en veerkracht

Een medewerker die zich niet goed voelt, niet goed werkt, en niet goed communiceert, heeft een negatieve invloed op de omgeving. Niet alleen op de werkvloer maar ook thuis. 
Dat is zonde, want als je snel bijstuurt, versterk je de betrokkenheid en veerkracht van je mensen en daarmee van de organisatie. Daar wordt iedereen beter van,

Dit zijn de pijlers van de Single Session Therapy van One Session

direct beschikbaar

 • medewerkers kunnen zelf online boeken, snel en discreet
 • als de urgentie en motivatie hoog is
 • vanaf een maand tot 48 uur, van te voren ook ‘s avond en in het weekend, geen wachtlijst
 • online dus geen reistijd
 • Nederlands en Engels

kort en krachtig

 • één vertrouwelijk gesprek van een uur, ook gevoelige zaken kunnen snel besproken worden.
 • gericht op de huidige situatie
 • focus op versterken eigen veerkracht en oplossingen zodat iemand tijdig bij kan sturen

hoge kwaliteit

 • gevalideerde Single Session Therapy methode
 • collectief van ervaren psychologen
 • hoge tevredenheid; gemiddeld 4.8 uit 5
 • samenwerking en overleg met HR en leidinggevenden over inzet van sessies
Eigen initiatief en steun

HR en leidinggevenden kunnen dankzij One Session de gewenste snelle hulp bieden zonder eerst zelf uit te moeten zoeken wat er precies speelt en zonder over grenzen te gaan.
Medewerkers kunnen ook zélf het initiatief nemen en anoniem hulp inschakelen in een paar simpele stappen. Gesprekken zijn altijd 100% vertrouwelijk. 

Meer tijd en energie 

Zo kunnen we samen bijdragen aan een gezondere organisatie waar mensen zich meer gezien en gesteund voelen, terwijl ook leidinggevenden en HR-medewerkers meer tijd en energie overhouden om hun beste bijdrage te leveren.

Samenwerken?

We zijn trots op onze samenwerking met organisaties die echt willen bijdragen aan het versterken en ondersteunen van alle medewerkers.

Denk jij dat wij ook een goede match zijn? Laten we dan een video-call inplannen om te bespreken waar jouw organisatie staat, waar je naartoe wilt en welke obstakels je tegenkomt. Ik wil graag begrijpen hoe One Session past in jullie wensen en ambities, zodat we samen kunnen werken om die waar te maken.

Laten we de krachten bundelen en ons inzetten voor een meer positieve, energieke en betrokken werkomgeving voor iedereen. Plan direct een afspraak in mijn agenda.

  

Zo werkt One Session voor je organisatie

Met een paar eenvoudige stappen zorg je ervoor dat medewerkers direct een ervaren psycholoog kunnen inschakelen als ze die nodig hebben.

Pakket samenstellen

We overleggen over een passend pakket, afgestemd op de behoefte van de organisatie. Een rustig idee dat er altijd hoogopgeleide professionals klaar staan voor jouw mensen.

Direct Boeken

Met de bedrijfscode kunnen medewerkers zelf online een sessie boeken op het moment dat ze dat nodig hebben. Vanaf een maand tot 48 uur van tevoren, ook ‘s avonds en in het weekend.

Privacy

De 1-op-1 sessies zijn altijd 100% vertrouwelijk. We moedigen medewerkers aan zich uit te spreken, maar delen zelf nooit informatie met de organisatie. Privacy is essentieel voor effectieve coaching.

Samenwerking

We delen altijd de anonieme 1 tot 5 sterren beoordeling van de sessie zodat je als organisatie weet of de sessies zinvol zijn en gewaardeerd worden. We zijn beschikbaar voor overleg over het inzetten van de sessies.

Investeer in goede geestelijke gezondheid van je mensen

“Het aanhouden van stress kan leiden tot fysieke en geestelijke uitputting, kan de werktevredenheid en prestaties van werknemers in gevaar brengen en kan van invloed zijn op de productiviteit en gezondheid van de organisatie.

De kosten van een slechte geestelijke gezondheid op de werkplek zijn enorm, ongeacht de sector.

Investeren in preventie betreffende geestelijke gezondheid op de werkplek heeft een positieve impact op de korte en lange termijn voor werknemers, werkgevers en de samenleving.

79%

79% van de Europese managers is bezorgd over stress op de werkplek.

28%

28% van de werknemers denkt dat hun werkgever niet geïnteresseerd is in hun geestelijk welzijn.

30%

30% van de Europese organisaties heeft een beleid gericht op werkstress.

17%

17% van de medewerkers in Europa ervaart dagelijks stress.

Bron: Mental Health Europe / mhe-sme.org

Gun je medewerkers One Session

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken. We zijn op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 telefonisch bereikbaar en we reageren binnen 24 uur op alle mail.

Telefoon

+31 20-2445-216

Postadres

Keizersgracht 638 Amsterdam