Veelgestelde vragen medewerkers

*

Antwoorden op veelgestelde vragen

.

Staat je vraag er niet tussen? Bel of mail ons. We zijn op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 telefonisch bereikbaar en we reageren binnen 24 uur op alle mail.

One Session past bij jou als je:

 • Open bent over waar je mee zit en wat je wilt.
 • Bereid bent verantwoordelijkheid te nemen voor het probleem en de mogelijke oplossingen.
 • Geen dingen wilt veranderen die al goed gaan (if it works, don’t fix it).
 • Geen behoefte hebt aan langdurig zelfonderzoek, maar naar een oplossing zoekt voor de huidige situatie. 

Dat is heel breed, dit zijn voorbeelden om je een idee te geven.

Ik heb last van:

 • een gebrek aan energie
 • emoties zoals angst, somberheid, schuld, schaamte, boosheid
 • stress 
 • uitstelgedrag 
 • doelloosheid, twijfel

Ik wil:

 • de communicatie met mijn collega’s verbeteren
 • meer discipline
 • investeren in mijn professionele ontwikkeling
 • een belangrijke beslissing nemen
 • me aanpassen aan een nieuwe fase in mijn loopbaan
 • meer uit mezelf en mijn carrière halen
 • een conflict op mijn werk oplossen

SST-coaching is niet geschikt als behandeling voor chronische, ernstige psychiatrische problemen. 
SST-coachinig is niet geschikt voor crisissituaties. Neem bij crisis contact op met je huisarts of 113 | zelfmoordpreventie | ☎ 0900-0113. Voor meer informatie zie: Crisisdienst en crisisopvang.

We werken met videocalls omdat we daarmee onafhankelijk van de locatie snel, flexibel gesprekken kunnen inplannen. Daarnaast beperken we daarmee het reizen. 

Het doel van de sessie is te zorgen dat je weer verder kunt. Dat je kunt bijsturen in de richting die jij op wilt.
Wij zetten onze expertise in om jou te helpen jouw expertise in te zetten. 
Soms is het al genoeg om herinnerd te worden aan de vaardigheden die je hebt, en hoe je die in de huidige situatie kunt gebruiken. Soms mis je informatie en vaardigheden die je in deze situatie nodig hebt. Wij helpen jou  de situatie te verhelderen. We kunnen adviezen en informatie geven. We kijken samen hoe jij jouw omgeving in kunt schakelen. We bespreken welke concrete stappen je na de sessie kunt zetten. Veranderingen gaan meestal geleidelijk, en gebeuren vooral buiten de sessie, niet in de sessie. Één sessie kan genoeg zijn om te zorgen dat je weer verder kunt.

Het doel van SST Coaching is om je de inzichten en instrumenten te geven waarmee je zelf verder kunt (zie ‘Hoe kan een sessie genoeg zijn?). 
Ons advies is altijd om de sessie eerst te laten bezinken. Verandering kost tijd en is een kwestie van oefenen, reflecteren en bijsturen. Het zal dus even duren voordat duidelijk is wat het effect van de sessie op de gewenste verandering is. Mensen ervaren vaak wel meteen een gevoel van opluchting na de sessie. Dat kan het aantrekkelijk maken snel weer een nieuwe sessie te boeken. Wij raden je aan om in plaats daarvan met mensen in jouw omgeving te praten over waar je mee zit. Mensen die jou vertrouwen verdiend hebben. En, als het collega’s zijn, het liefst collega’s die geen eigen belang in de situatie hebben en er echt voor jou kunnen zijn.

Het doel van SST-Coaching is om je op weg te helpen als je iets wilt veranderen. Ons advies is om altijd eerst tijd te laten verstrijken voordat je beslist of je een nieuwe afspraak zou willen maken (zie “Kan ik meteen na de sessie een tweede sessie plannen?”). Zo kun je ervaren wat het effect is van de sessie en hoe ver je komt met de inzichten en instrumenten uit de sessie. 
Als je gaandeweg weer hulp wilt om bij te sturen, in de situatie zoals die dan is, dan kun je weer een nieuwe sessie boeken. Jouw organisatie beslist hoeveel sessies per medewerker aangeboden worden. Vraag naar de mogelijkheden bij de verantwoordelijke binnen jouw organisatie.  

Mocht je buiten jouw organisatie om een afspraak willen maken dan kan dat via www.onesession.nl.

Als jouw organisatie is aangesloten bij One Session kun je een sessie boeken met de bedrijfscode. Jouw organisatie betaalt de sessie; met de code krijg je 100% korting. Je vindt hier de stappen voor het boeken met een bedrijfscode. 

Je kunt als particulier ook een sessie boeken, op www.onesession.nl.
Een sessie kost € 175 excl. btw. Individuele sessies zijn vrijgesteld van btw. Werkgerelateerde sessies zijn niet vrijgesteld van btw. Loopbaancoaching is onder voorwaarden belasting aftrekbaar voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Het tarief voor deze sessie is € 175 + 21% btw= € 211.75

Het primaire doel van zowel coaching als therapie is dat iemand zich beter gaat voelen en beter gaat functioneren. Onze coaches zijn universitair geschoolde psychologen met ruime ervaring en nascholing. Wij kiezen hiervoor omdat wij het belangrijk vinden dat onze coaches brede kennis hebben en kunnen putten uit veel verschillende modellen en instrumenten.

Wij vinden privacy essentieel voor effectieve coaching. Je moet vrij kunnen spreken in de wetenschap dat niets uit de sessie gedeeld wordt. Voor de sessies geldt de gebruikelijke geheimhoudingsplicht van psychologen (zie beroepscode NIP).
De organisatie wil natuurlijk wel weten of de gesprekken die zij aanbieden zinvol zijn. Daarom vragen we aan het eind van de sessie om een anonieme beoordeling van de sessie (1 tot 5 sterren). Deze beoordeling delen we standaard met de organisatie. 
Wij vragen ook meer uitgebreide feedback; in de eerste plaats voor onszelf. Je kunt daarbij aangeven of die anonieme feedback ook met de organisatie gedeeld mag worden. Zonder jouw toestemming delen we die feedback niet.