SST-Coaching

Eén sessie met een empathische, deskundige coach kan genoeg zijn.
Om anders naar jouw situatie te kijken en te weten hoe je verder kunt.

SST-Coaching in de praktijk:

Esther Perel

In de podcast How’s Work? kun je horen hoe Esther Perel binnen één sessie mensen weer vooruit helpt met zakelijke problemen.

Mislukt of geslaagd?
Coaches en psychologen denken van oudsher meer in trajecten dan in sessies. En dat terwijl de meeste mensen al stoppen na één sessie – dat werd dan gezien als “mislukt traject”. Maar onderzoek toont aan dat de meeste mensen juist heel tevreden zijn over dat ene gesprek. Sterker nog, ze vonden het zó geslaagd dat ze er weer mee vooruit konden. 

Een nieuwe manier van coachen
Met dit inzicht als uitgangspunt is Single Session Therapy (SST) ontwikkeld: een methode om die ene sessie ten volle te benutten. Hier kunnen organisaties ook de vruchten van plukken. Met slechts één sessie help je jouw werknemers weer in de goede richting. Een gezonde organisatie bestaat immers uit gezonde, gelukkige werknemers.

SST heeft zich vanaf begin jaren negentig ontwikkeld en is populair in onder meer Australië, Amerika, Canada en Engeland. One Session gebruikt de methode als eerste in Nederland. En met succes.

Wat Maakt SST Coaching Uniek?

Focus op de huidige situatie
One Session focust zich niet op diepgravend (zelf)onderzoek. Wij bieden concrete hulp bij kwesties die nú spelen. Een werknemer die het even niet meer weet, of gewoon extra in zichzelf wil investeren: dát is onze expertise. Met een praktisch, persoonlijk gesprek bieden wij werknemers voldoende handvatten om weer verder te kunnen.

Versterken van talent
Jouw medewerkers hebben alles al in zich om met een lastige situatie om te gaan. Wij geven enkel het zetje in de goede richting. Niemand kan al zijn problemen zelf oplossen, soms moet iemand je een spiegel voorhouden, of zorgen dat je met afstand naar de situatie kunt kijkt. Dat alleen kan al heel verhelderend zijn.

Concreet advies
Inzicht alleen is niet genoeg om medewerkers in beweging te krijgen. Het doel van het gesprek is het in gang zetten van beweging. Wij reiken bruikbare handvatten aan, zodat jouw mensen zelf hun doelen kunnen bereiken.

Mindset bij een sessie
One Session doet niet aan intakes en lange trajecten: het draait om één gesprek. Dat jouw medewerkers dit weten, maakt al een enorm verschil. Het motiveert om alles uit die ene sessie te halen, actiever te zijn en meer in concrete stappen te denken.

Persoonlijk
Het gesprek heeft wel een structuur – met focus op de huidige situatie en concreet advies – maar volgt geen protocollen of standaardbenadering. Onze psychologen zijn zeer ervaren en flexibel. Voor iedere medewerker in iedere situatie hebben zij een passend advies.

Onze manier van werken

Voor wie?
Iedereen heeft baat bij mentale gezondheid, dus ook jouw bedrijf en medewerkers. SST-coaching is voor iedereen relevant, functie en niveau doen er niet toe. Dankzij onze sessies worden inzichten verworven, tools aangereikt en concrete stappen gezet. Zo kan je medewerker weer sterker vooruit. 
Dat is goed voor de schoonmaker, de directeur, de manager én de administratief medewerker.

Deskundigheid
Onze coaches zijn allemaal ervaren psychologen. Dat betekent niet dat we nodeloos gaan psychologiseren, maar wel dat we een degelijke, brede basis hebben. De ervaring leert dat een enkel gesprek (vaak) genoeg is; de meeste mensen hebben dan voldoende handvatten om zelf aan de slag te kunnen. 

Het kan ook zijn dat er meer aan de hand is. Dan geven wij een vrijblijvend advies. Dat hoeft niet direct met het werk te maken te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een doorverwijzing naar de huisarts vanwege medische klachten, of aan het advies in relatietherapie te gaan. Dit is altijd een aanvulling op het concrete advies voor jouw huidige werksituatie. De sessie is geen intake, maar staat op zichzelf. 

*Neem Contact Met Ons Op

Neem contact op voor een passend aanbod voor jouw organisatie.
We zijn op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 telefonisch bereikbaar en we reageren binnen 24 uur op alle mail.

Adres

Keizersgracht 638 Amsterdam-geen bezoekadres