Annick Vlak

Annick Vlak

Master Ontwikkelingspsychologie en postdoc Cognitieve Gedragstherapie

Humor is belangrijk in de coaching van Annick Vlak (1979), hoe zwaar de gesprekken soms ook zijn. One Session Coaching past bij haar, omdat ze oplossingsgericht is en houdt van het menselijke contact. 

Ervaring & Expertise

‘Ik help mensen om te gaan met de emotionele problemen die horen bij (chronische) fysieke klachten. Ook behandel ik mensen die worstelen met perfectionisme, burn-out klachten, omgaan met stress, piekeren en opvoedvragen.’

Wat is je stijl als coach?

‘Ik ben niet van een harde, confronterende aanpak. Ik vind het belangrijk om niet te oordelen en om echt contact te maken met elkaar. In mijn coaching ben ik betrokken en empathisch, maar ook oplossingsgericht. Wat is er nú aan de hand, wat heeft iemand nú nodig? Daar ligt de focus, zodat een cliënt ook met heel concrete handvatten naar buiten loopt. Veel elementen uit de Single Session Therapy methode gebruikte ik al voordat ik me aansloot bij One Session.

Ik hou van een beetje humor in mijn sessies. Ik forceer niets, maar vaak ontstaat het vanzelf, heb ik na jarenlange ervaring gemerkt. Zelfs tijdens de zwaarste gesprekken valt er vaak nog om iets te lachen. Cliënten vinden het fijn als dat gebeurt: het geeft een beetje lucht en reduceert de spanning.’

Wat is je achtergrond?

‘Ik studeerde in 2003 af als Ontwikkelingspsycholoog en deed daarna een postdoc Cognitieve Gedragstherapie. Na een tijd lang kinderpsycholoog te zijn geweest, belandde ik in 2010 in de revalidatie. Zo ben ik eerst kinderen, en daarna ook volwassenen gaan helpen met de emotionele problemen die vaak samengaan met (chronische) fysieke klachten. Denk aan somberte, paniek, angst en slecht slapen. De wisselwerking tussen lijf en psyche fascineert me enorm.

Sinds 2013 heb ik mijn eigen praktijk. Daarin behandel ik ook mensen die worstelen met perfectionisme, burn-out klachten, omgaan met stress, piekeren en opvoedvragen.

Ik woon in Utrecht met mijn echtgenoot, twee kinderen en hond. In mijn vrije tijd zing ik graag, daar ontspan ik van.’

Wat vind je zo leuk aan SST-coaching?

‘Vaak komen cliënten gebukt onder hun problemen binnen en zie ik ze gedurende het gesprek steeds meer opleven. Die transformatie blijft bijzonder om te zien. Ik vind het mooi om cliënten weer het idee te geven dat ze zélf de regie over hun leven voeren.

Als ik zie dat iemand weer verder kan door de Single Session Therapy (SST) Methode, dat maakt het voor mij geslaagd.’

Dit zeggen medewerkers over Annick’s coaching

Gun jouw mensen Annick als coach

neem contact op voor de mogelijkheden

Telefoon

+31 20-2445-216

Postadres

Keizersgracht 638 Amsterdam