Arentina Drenth

Master Klinische Psychologie (1995) & Postdoc Gezondsheidzorg Psychologie (2001) & Postdoc Gedragstherapie (2017)

Samen tot inzichten komen wat je anders kunt doen met praktische tips om je vooruit te helpen, is de manier waarop ik coach.

Ervaring & Expertise

  • SST-Coaching – Single Session Therapy
  • CBT – Cognitive Behavioural Therapy
  • EMDR – Trauma therapy
  • ACT – Acceptance and Commitment Therapy
  • SFBT – Solution Focused Brief Therapy
  • MBCT – Mindfulness Based Cognitive Therapy

‘Merk je dat je piekert of zitten angstige of sombere gevoelens je in de weg? Zit je vast in een bepaald patroon of weet je niet meer hoe met een probleem om te gaan? Dan ben je bij mij op de juiste plek. Ik help je graag om samen te ontdekken wat je anders kunt doen om weer meer te genieten van het leven.’

Wat is je stijl als coach?

‘Hartelijkheid, een luisterend oor en een no-nonsense aanpak, is mijn stijl. Ik bied je structuur en houvast om moeilijkheden aan te pakken. 

We gaan samen aan de slag om te ontdekken waar jij tegenaan loopt en wat je kunt doen om hiermee om te gaan. Doordat we dit samen doen, sluit ik aan bij wat jij nodig hebt op dit moment. Ik ga ervan uit dat jij expert bent over je eigen leven. 

Als coach help ik je om duidelijk te krijgen wat je anders kunt doen om de moeilijkheden het hoofd te bieden en je beter te voelen. Als ik je oefeningen aanbiedt, dan zijn die altijd praktisch en makkelijk toepasbaar. Mijn streven is dat jij weer volop gaat genieten van het leven.’

Wat is je achtergrond?

‘Ik heb psychologie gestudeerd in de Verenigde Staten, België en Nederland. Mijn bachelordiploma haalde ik in Colorado, mijn master klinische psychologie in Brussel en de postgrad training in Utrecht. Sinds 1997 werk ik als psycholoog. Gedurende mijn tijd als psychologie heb ik me gespecialiseerd in stress, slaap, depressie, trauma en angst.

“Het hoeft niet moeilijk te zijn” is mijn motto. Kleine stapjes in een andere richting kunnen een groot positief verschil maken. Dat is waarom ik me interesseer in makkelijk toepasbare manieren om dingen anders te doen zodat jij je beter gaat voelen.

Naast mijn werk als psycholoog geef ik workshops over slaap, stress en trauma, daarnaast heb ik ook een boek geschreven over angst. In mijn vrije tijd besteed ik aandacht aan mijn hobby zilversmeden.’

Wat vind je zo leuk aan SST-coaching?

‘Het maakt me blij om er samen met cliënten achter te komen wat ze anders kunnen doen om meer van het leven te kunnen genieten. En om samen te werken aan uitdagingen wanneer dat nodig is, zonder wachtlijsten. Samen met de cliënt ontdekken hoe je mogelijkheden kan zien in plaats van problemen in één sessie.

Dit zeggen medewerkers over Arentina’s coaching

Gun jouw mensen Arentina als coach

neem contact op voor de mogelijkheden