Elise Peetoom

Elise Peetoom

Gezondheidszorg Psycholoog, Cognitief Gedragstherapeut en EMDR-Therapeut

Elise Peetoom (1982) kijkt naar de kracht die iemand in zich heeft om problemen op te lossen en uitdagingen in het leven aan te gaan.

Ervaring & Expertise

‘Mensen kunnen bij mij terecht als ze veel piekeren, als ze vastlopen in hun werk, als ze bepaald gedrag willen veranderen of tegen problemen aanlopen met het ouderschap.’

Wat is je stijl als coach?

‘Mijn stijl is warm, positief en open, met een vleugje humor. Ik ben empathisch en zal altijd vanuit gelijkwaardigheid en oordeelvrij een gesprek met iemand voeren.

Hulp vragen is het moedigste wat je kunt doen. Als je de stap zet om hulp te vragen, dan ben ik er graag om je te helpen.

Ik neem de leiding in gesprekken zodat we snel duidelijkheid en overzicht krijgen op de problemen waar je tegenaan loopt.’

Wat is je achtergrond?

‘Op mijn achttiende had ik een bijbaan in de thuiszorg. Het allerleukste aan dit werk vond ik het contact met de mensen met hun uiteenlopende achtergronden. Ik heb zoveel leuke gesprekken gevoerd, en ik voelde dat ik daar meer mee wilde doen.

Ik koos voor de studie Psychologie aan de UvA. Ik ben afgestudeerd in de klinische psychologie en heb me daarna als GezondheidsZorg (GZ)-psycholoog ontwikkeld tot een generalistische behandelaar. Dit houdt in dat ik behandelingen uitvoer bij uiteenlopende klachten. Je kunt denken aan werk- en relatieproblemen, piekeren, somberheid, rouw, angstklachten, en eetproblematiek. Ik heb in diverse instellingen gewerkt op afdelingen voor angst, trauma en depressie.

Sinds 2016 heb ik mijn eigen praktijk in het duingebied van Castricum waar ik heerlijk woon én werk. Ik geniet op deze plek omdat er zoveel natuur om me heen te vinden is. Wat een rust en vrijheid!’

Wat vind je zo leuk aan SST-coaching?

‘Efficiënt werken, daar hou ik van. Geen wachttijden en meteen samen aan het werk om erger te voorkomen. Vaak is iemand met één gesprek zo goed geholpen dat verdere therapie helemaal niet nodig is. Met de Single Session Therapy (SST) Methode kun je al zoveel overzicht creëren en lucht krijgen, dat je alles weer helder overziet en zelfstandig verder kunt.

Juist dat je als coach onafhankelijk bent, maakt het voor mensen fijn om onbelemmerd openheid van zaken te geven. Het is bijzonder te merken dat iemand die je niet kent, zoveel vertelt en je diegene daardoor goed op de rit kunt helpen! Het zijn juist deze gesprekken die mij veel energie geven.’

Gun jouw mensen Elise als coach

neem contact op voor de mogelijkheden

Telefoon

+31 20-2445-216

Postadres

Keizersgracht 638 Amsterdam