Emma Harmsen

Emma Harmsen

Master Klinische Neuropsychologie en Yogadocent

Met een achtergrond in de neuropsychologie, mindfulness en yoga is Emma Harmsen (1983) ervan overtuigd dat kleine aanpassingen in het gedrag tot grote, positieve verandering kunnen leiden.

Ervaring & Expertise

‘Mensen kunnen bij mij terecht als ze vastgeroeste patronen willen doorbreken en inzicht willen krijgen in hun blinde vlekken. Ik help mensen met burn-out-klachten, work-life-balance en ik weet goed raad met angst, paniek en piekeren. Ik heb ook veel ervaring met het coachen van managers, ondernemers en young professionals.’

Wat is je stijl als coach?

‘Ik ben empathisch, maar ik hou er ook van om concreet te zijn: om te benoemen wat ik zie. Zodra ik iemand tegenover me heb, heb ik meestal vrij snel door waar de kern van het probleem zit. Ik heb aandacht voor het verleden, waar bepaalde gedachten en patronen vandaan komen, maar ik maak altijd een connectie met het heden: waar kun je nú mee aan de slag? Daarin zit de groei. 

Bewustwording is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik spreek vaak mensen die van alles moeten van zichzelf: ze moeten de beste werknemer zijn, een geweldige ouder en liefdespartner, ze moeten vijf keer in de week sporten én ze moeten een meeslepend sociaal leven hebben. Mijn vraag is dan: van wie moet dat? En moet dat echt?

Ik geloof in preventie. Op tijd de signalen van stress herkennen, zodat erger kan worden voorkomen. Ik raad iedereen op zijn tijd een geestelijke APK-keuring aan.

Ik ben ervan overtuigd dat een ogenschijnlijk kleine aanpassing in het gedrag tot grote, positieve veranderingen kunnen leiden. Maak wél tijd om die boswandeling te maken, zeg gewoon eens “nee” als je ergens geen zin in hebt – en dan zien wat er gebeurt.’ 

Wat is je achtergrond?

‘Ik studeerde af in de Klinische Neuropsychologie. Super interessant, de invloed van het brein op je gedrag. Daarna werkte ik op verschillende plekken, waaronder in het forensische veld, en bekwaamde ik me in allerlei behandelingsmethoden, zoals EMDR, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Zo’n tien jaar geleden startte ik mijn eigen praktijk. 

Mensen kunnen bij mij terecht als ze vastgeroeste patronen willen doorbreken en inzicht willen krijgen in hun blinde vlekken. Ik help mensen met burnout-klachten, work life-balance en ik weet goed raad met angst, paniek en piekeren. Ik heb ook veel ervaring met het coachen van managers, ondernemers en young professionals.

Met mijn vriend en mijn zoontje woon ik in een surfdorp vlakbij Lissabon. Ik geniet van de natuur, van het buiten zijn. Mensen leven hier meer in het moment. Naast psycholoog en coach ben ik yogadocent en heb ik een eigen onderneming in sportkleding.’ 

Wat vind je zo leuk aan SST-coaching?

‘Het geeft me altijd weer een goed gevoel als ik me in de belevingswereld van de cliënt heb kunnen verplaatsen, als we samen tot de kern van het probleem gekomen zijn en ik handvatten heb gegeven waar de cliënt iets mee kan. Samen ja, want coaching is een wisselwerking.

Ik vind het mooi om te zien hoe je met de Single Session Therapy (SST) Methode in één sessie iemand echt weer op weg kan helpen’

Dit zeggen medewerkers over Emma’s coaching

Gun jouw mensen Emma als coach

neem contact op voor de mogelijkheden

Telefoon

+31 20-2445-216

Postadres

Keizersgracht 638 Amsterdam