Ilonka Hanneman

Ilonka Hanneman

Master Klinische Psychologie

Ilonka Hanneman (1973) is in haar One Session coaching helder en direct, met een goede dosis empathie. 

Ervaring & Expertise

‘Mensen kunnen bij mij terecht als ze veel piekeren, als ze vastlopen in hun werk, als ze bepaald gedrag willen veranderen of tegen problemen aanlopen met het ouderschap.’

Wat is je stijl als coach?

‘Ik ben helder en to-the-point. Als ik iemand coach voor One Session, heb ik doorgaans vrij snel door wat een persoon nodig heeft.

Soms hebben mensen het idee dat alles hen overkomt dat ze zelf nauwelijks regie over hun leven hebben. Ik probeer ze dan te wijzen op hun eigen gedrag en de zaken waar ze wél invloed op hebben. Dat is niet altijd leuk om te horen, maar ik doe het altijd met respect. Ik hoor vaak van cliënten dat ze die combinatie van directheid en empathie prettig vinden.

Ik vergelijk mijn werk wel eens met een rolletje plakband waarvan iemand het begin maar niet kan vinden. Dat kan erg frustrerend zijn. Als coach zie ik het als mijn taak om te zeggen: draait dat rolletje eens om, probeer die andere kant eens, kijk eens wat er dan gebeurt.’

Wat is je achtergrond?

‘Na mijn studie Klinische Psychologie belandde ik in het bedrijfsleven als trainer en coach. Hartstikke leuk, maar na verloop van tijd begon ik het behandelen van mensen te missen. Nu doe ik het allebei: een perfecte combinatie. Ik heb inmiddels zo’n twintig jaar klinische ervaring, opgedaan in verschillende hoeken.

Mensen kunnen bij mij terecht als ze veel piekeren, als ze vastlopen in hun werk, als ze bepaald gedrag willen veranderen of tegen problemen aanlopen met het ouderschap. 

Zelf ben ik moeder van vier zoons – daar kijken mensen nog wel eens van op, maar ik geniet er met volle teugen van. In combinatie met mijn werk leid ik een druk leven, maar ik ga regelmatig wandelen met mijn witte herder Saartje. Ik geniet enorm van de natuur, daar vind ik mijn rust.’

Wat vind je zo leuk aan SST-coaching?

‘Ik vind het altijd weer geweldig als ik zie dat het kwartje bij iemand valt. Dat iemand doorheeft: dít ben ik aan het doen, dáárom loop het steeds mis. En vervolgens in staat is om er iets aan te doen. Dat iemand doorziet: nú ben ik weer aan het piekeren, en dat gaan we mooi niet meer doen.

De Single Session Therapy (SST) Methode maakt het mogelijk dit in 1 sessie te breiken. Dat is prachtig’

Dit zeggen medewerkers over Ilonka’s coaching

Gun jouw mensen Ilonka als coach

neem contact op voor de mogelijkheden

Telefoon

+31 20-2445-216

Postadres

Keizersgracht 638 Amsterdam