Maud van Aalderen

Maud van Aalderen

Arbeids- en Organisatiepsycholoog & Arbeids- en Gezondheidspsycholoog

Maud (1967) is afgestudeerd als Arbeids- en Organisatiepsycholoog met een specialisatie in Arbeid & Gezondheid. Haar insteek is positief; uitgaan van je kwaliteiten en sterke punten. Doen waar je blij van wordt.

Ervaring & Expertise

  • Single Session Therapy (SST)
  • Oplossingsgericht Coachen
  • Krachtgericht Coachen
  • Positieve Psychologie
  • ACT – Acceptance and Commitment Therapy

‘Mensen kunnen bij mij terecht als ze vastgeroeste patronen willen doorbreken en inzicht willen krijgen in hun blinde vlekken. Ik help mensen met burn-out-klachten, work-life-balance en ik weet goed raad met angst, paniek en piekeren. Ik heb veel ervaring met het coachen van managers, ondernemers en young professionals.’

Wat is je stijl als coach?

‘Ik ben nieuwsgierig en empathisch; door deze combinatie kan ik mij goed verdiepen in de ander. Met een respectvolle en vriendelijke houding kan ik in korte tijd de diepte ingaan, gebaseerd op vertrouwen. Ook in het dagelijks leven leg ik makkelijk contact. In mijn gesprekken ben ik spontaan maar ook direct.

Inzicht geven, door het verkennen van het probleem, is voor mij de eerste stap naar verbetering. Samen kijken we naar vraagstukken zoals “hoe werkt overbelasting fysiek en cognitief door?” of “wat zijn de signalen dat je het te druk hebt?”. Psycho-educatie speelt daarbij een rol.’

Wat is je achtergrond?

‘Ik heb naast mijn opleiding Arbeids- en Organisatiepsycholoog, ook een Klinische opleiding gevolgd. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een specialisatie in Arbeid en Gezondheid.

Ik ben gestart met loonbaanbegeleiding van topsporters. Vervolgens heb ik een overstap gemaakt naar (gedrag)coaching, balans houden en het begeleiden van executives. Ik heb mede hierdoor veel ervaring met de verschillende behandelingsmethodes, zoals Cognitieve Gedragstherapie, ACT en Oplossings- en Krachtgericht coachen.

Ik werk graag met mensen die arbeidsgerelateerde vraagstukken hebben zoals work-life balans en loopbaanbegeleiding. Ook met spanningsklachten en piekeren kan ik goed helpen. De algehele ontwikkeling stimuleren is voor mij de rode draad. Oók voor mijzelf; ik ben nieuwsgierig en sta altijd open voor nieuwe methodes.

Ik heb een actief leven, ik geniet van mijn gezin, mijn werk, sporten en het leven in de stad Amsterdam.’

Wat vind je zo leuk aan SST-coaching?

‘Ik vind het geweldig dat ik een kijkje mag nemen in het leven en de gedachtewereld van een ander. Met coaching breng je situaties of problemen in kaart. Door hierover te praten verduidelijkt iemand voor zichzelf wat hij/zij anders wil. Dit is het begin van verandering.

Met de Single Session Therapy (SST) Methode kunnen we in korte tijd de diepte in een gesprek opzoeken.’

Gun jouw mensen Maud als coach

neem contact op voor de mogelijkheden

Telefoon

+31 20-2445-216

Postadres

Keizersgracht 638 Amsterdam