Rolf Willems

Rolf Willems

Master Klinische Psychologie (2012 Universiteit van Amsterdam)

In zijn One Session coaching leert Rolf Willems (mei 1984) mensen een goed gevoel te hebben over de keuzes die ze maken.

Ervaring & Expertise

‘Ik help mensen om te leren gaan met stress, burn-out, angst- en paniekklachten, slaapproblemen, perfectionisme, motivatieproblemen, piekeren, vermoeidheid, een laag zelfbeeld en somberheid.’

Wat is je stijl als coach?

‘Als ik iemand coach voor One Session, fungeer ik in de eerste plaats als klankbord. Mensen praten tegen mij, maar ze praten eigenlijk ook hardop tegen zichzelf. Door de juiste vragen te stellen, begeleid ik ze in dat proces. Dat helpt mensen hun gedachten beter op een rij te krijgen waardoor ze keuzes maken waar ze trots op kunnen zijn.

Ik ben niet zo van het klakkeloos adviezen geven. Liever kijk ik samen met mijn cliënten naar wat in hun situatie de beste keuze is. Ik stuur aan op autonomie en eigen verantwoordelijkheid. Er is ruimte voor het probleem, maar ik focus me vooral op de oplossing. Op die manier kunnen mensen het snelst door met hun leven.

Mensen komen bijvoorbeeld geregeld naar mij omdat ze worstelen met de verhouding tussen werk en privé. Wat ik vaak hoor, is dat ze zeggen hoe leuk ze hun werken vinden – om er vervolgens een half uur over te klagen. Dan vraag ik: vind je het werkelijk zo leuk? Je bent supermoe, je hebt een kort lontje en volgens mij zit je tegen een burn-out aan. Ik gun jou dat je weer lekker in je vel zit.
Vaak zie ik dan dat mensen zélf tot een inzicht komen en keuzes durven maken die goed zijn voor zichzelf.’

Wat is je achtergrond?

‘In 2012 behaalde ik mijn master Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna heb ik gewerkt in een tbs-kliniek en in de verslavingszorg, waar ik veel heb meegemaakt. Mensen hoeven zich bij mij dus niet te schamen: ik kijk niet snel ergens vanop.

Sinds ik werkzaam ben als psycholoog, help ik mensen om te leren gaan met stress, burn-out, angst- en paniekklachten, slaapproblemen, perfectionisme, motivatieproblemen, piekeren, vermoeidheid, een laag zelfbeeld en somberheid.

‘Ik heb niet altijd als psycholoog gewerkt. Ik ben ook een tijd lang professioneel fotograaf en cameraman geweest. Fotograferen is nog steeds een geliefde bezigheid van me. Door de lens van een camera zie je alles heel anders. Omdat ik het inmiddels voor mijn plezier doe, hangt er geen verwachting omheen. Heerlijk vind ik dat.’

Wat vind je zo leuk aan SST-coaching?

Het geeft mij een goed gevoel om bij te kunnen dragen aan de persoonlijke groei van mijn cliënten. Om ze meer zelfvertrouwen te geven, hun blik te verruimen en zelfinzicht te geven. Met de Single Session Therapy methode kan je in één sessie je veel bereiken.

Een leven zonder problemen bestaat niet, maar met een paar frisse, nieuwe, helpende inzichten hebben mensen het gevoel dat ze verder kunnen.’

Dit zeggen medewerkers over Rolf’s coaching

Gun jouw mensen Rolf als coach

neem contact op voor de mogelijkheden