Theo Stor

Klinisch & Arbeid- en Organisatie psychoog gespecialiseerd in werk- en mens gericht coachen.

Zonder over je te oordelen geeft Theo Stor (1957) je net dat zetje wat je nodig hebt om je problemen echt aan te pakken.

Ervaring & Expertise

‘Je kan bij mij terecht met onderwerpen van mens en werk interactie in de meest brede zin. Voorbeelden hiervan zijn stress op het werk en dat terug proberen te dringen, communicatie problemen met collega’s, leidinggevenden of klanten, loopbaanproblemen of loopbaankeuzes, omgaan met kritiek uit de omgeving en daar een oplossing voor zien te vinden. Mensen kunnen tevens met alle hectiek die op ze afkomt van een dreigende burn-out tot communicatieproblemen bij mij komen.

Je mag ook een collega meenemen als je ruzie hebt en je er niet meer samen eruit komt.’

Wat is je stijl als coach?

‘Als coach probeer ik je te helpen zelf je eigen issues aan te laten pakken. Vaak kun je zelf de beste oplossing bedenken en anders denken we hier samen over na. Het doel is altijd om jou als cliënt te helpen je eigen problemen te overwinnen. Ik pas me aan jouw waarden aan, en geef aan wat de mogelijke consequenties zijn van jouw oplossingen. Ik probeer je door ons gesprek net dat zetje te geven waardoor je jouw problemen echt kan aanpakken.

Ik begrijp veel van werkproblemen en oordeel niet over jou. Als je behoefte hebt aan feedback, zal ik je die geven of we kunnen samen bespreken hoe je die via anderen ook kunt krijgen.’

Wat is je achtergrond?

‘Na een gecombineerde studie klinische psychologie en arbeids-, en organisatiepsychologie heb ik mij gespecialiseerd in mens – werk coaching. Op het werk gebeuren er met jou en door jouw werk andere dingen dan privé thuis. Je werkt misschien te hard of verkeerd. Je communicatie met je collega’s, leidinggevende of klanten loopt misschien niet helemaal zoals je zou willen. Je windt je erg op maar je hebt nog geen oplossing gevonden. Natuurlijk kunnen er ook onderwerpen zijn voor de coaching die zowel op het werk als thuis spelen.

Naast werken aan de ontwikkeling van mensen in hun werk ben ik ook docent bij de postmaster Arbeids-en Organisatiepsychologie. Privé reis ik graag nog steeds samen met mijn vrouw en 3 kinderen. Ook onderhoud ik een moestuin om groei van groenten en fruit zelf te ervaren, en daarbij ook een tegenwicht te hebben voor alle drukte in mijn leven.’

Wat vind je zo leuk aan SST-coaching?

‘Ik geniet er telkens van om iemand te kunnen helpen bij het maken van een stap naar verdere groei, en van het helpen een oplossing te vinden voor problemen waar mensen last van hebben.’

Dit zeggen medewerkers over Theo’s coaching

Gun jouw mensen Theo als coach

neem contact op voor de mogelijkheden

Ilonka Hanneman

Theo Stor

Master Klinische Psychologie & Moeder van 4 Zoons

Als geboren Rotterdammer is Ilonka Hanneman (1973) in haar One Session coaching helder en direct, met een goede dosis empathie. 

Specialisaties

‘Mensen kunnen bij mij terecht als ze veel piekeren, als ze vastlopen in hun werk, als ze bepaald gedrag willen veranderen of tegen problemen aanlopen met het ouderschap.’

Wat is je stijl als coach?

‘Ik ben helder en to-the-point. Als ik iemand coach voor One Session, heb ik doorgaans vrij snel door wat een persoon nodig heeft.

Soms hebben mensen het idee dat alles hen overkomt dat ze zelf nauwelijks regie over hun leven hebben. Ik probeer ze dan te wijzen op hun eigen gedrag en de zaken waar ze wél invloed op hebben. Dat is niet altijd leuk om te horen, maar ik doe het altijd met respect. Ik hoor vaak van cliënten dat ze die combinatie van directheid en empathie prettig vinden.

Ik vergelijk mijn werk wel eens met een rolletje plakband waarvan iemand het begin maar niet kan vinden. Dat kan erg frustrerend zijn. Als coach zie ik het als mijn taak om te zeggen: draait dat rolletje eens om, probeer die andere kant eens, kijk eens wat er dan gebeurt.’

Wat is je achtergrond?

Na mijn studie Klinische Psychologie belandde ik in het bedrijfsleven als trainer en coach. Hartstikke leuk, maar na verloop van tijd begon ik het behandelen van mensen te missen. Nu doe ik het allebei: een perfecte combinatie. Ik heb inmiddels zo’n twintig jaar klinische ervaring, opgedaan in verschillende hoeken.

Mensen kunnen bij mij terecht als ze veel piekeren, als ze vastlopen in hun werk, als ze bepaald gedrag willen veranderen of tegen problemen aanlopen met het ouderschap. 

Zelf ben ik moeder van vier zoons – daar kijken mensen nog wel eens van op, maar ik geniet er met volle teugen van. In combinatie met mijn werk leid ik een druk leven, maar ik ga regelmatig wandelen met mijn witte herder Saartje. Ik geniet enorm van de natuur, daar vind ik mijn rust.’

Wat vind je zo leuk aan SST-coaching?

‘Ik vind het altijd weer geweldig als ik zie dat het kwartje bij iemand valt. Dat iemand doorheeft: dít ben ik aan het doen, dáárom loop het steeds mis. En vervolgens in staat is om er iets aan te doen. Dat iemand doorziet: nú ben ik weer aan het piekeren, en dat gaan we mooi niet meer doen.

De Single Session Therapy (SST) Methode maakt het mogelijk dit in 1 sessie te breiken. Dat is prachtig’

Dit zeggen medewerkers over Theo’s coaching

Gun jouw mensen Theo als coach

neem contact op voor de mogelijkheden