één gesprek op het goede moment maakt een wereld van verschil

samenwerken?

vertrouwenspersoon
loopbaancoach
budgetcoach
life counselor
bedrijfsmaatschappelijk werker

Wij willen dat medewerkers de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, op het moment dat ze die nodig hebben. Overal, altijd. Niet meer en niet minder dan nodig om zelf weer goed verder te kunnen.

We zoeken avontuurlijke professionals die ook vinden dat ‘bedrijfsgezondheidszorg’ beter kan. Met de vrijheid om te werken waar, wanneer en hoeveel je wilt. Online, maar wel in een enthousiast team.

Eén gefocust gesprek op het goede moment

Wij – een collectief van ervaren psychologen – werken met de gevalideerde SIngle Session Therapy (SST) methode om medewerkers in één gesprek vooruit te helpen met wat nu speelt. We richten ons op het versterken van eigen oplossingen zodat iemand na het gesprek zelf weer goed verder kan.

Krachten bundelen

Wij, en vooral medewerkers en organisaties, zijn zo enthousiast over onze aanpak dat we die graag uit willen breiden; vertrouwenspersonen, budgetcoaches, BMW’ers, loopbaancoaches. We hebben allemaal onze expertise. Als we die bundelen kunnen we zorgen dat medewerkers echt in de beste handen zijn met elke vraag.

Hoe mooi zou het zijn als medewerkers altijd, op 1 plaats toegang hebben tot de best passende professional op dat moment?

On demand

De sessies zijn online, door medewerkers zelf op korte termijn te boeken (vanaf een maand tot 48 uur van te voren) en 100% vertrouwelijk. We maken zelf nooit een vervolgafspraak maar helpen iemand op weg. Meestal is 1 gesprek genoeg, als dat niet zo is geven we inhoudelijk advies over een passend vervolg.

Hoe werkt het?

Medewerkers van deelnemende organisaties kunnen anoniem direct online een sessie boeken. Alle sessies zijn online, via teams, en duren maximaal een uur. 
We werken samen op ZZP basis, tarief: €80.00 per uur excl. BTW. Je kunt werken wanneer en hoeveel je wilt, ook buiten kantooruren. 

Boeken/beschikbaarheid

De medewerker boekt een online sessie via de website. Bij het boeken selecteert de cliënt voorkeurstijdvakken. Als professional ontvang je dagelijks een mail met nieuwe sessieverzoeken, met 1 klik accepteer je de gesprekken die je wilt doen. Je ontvangt dan een mail met teams link voor de sessie. 

Daarnaast kunnen medewerkers binnenkort ook direct in de online agenda boeken. Als professional kun je in het systeem je beschikbaarheid aangeven. Je ontvangt direct een mail met teams link als er een sessie geboekt is. 

Na de sessie vul je een heel korte vragenlijst in (echt; 5 keer klikken & dat was het) – en verder geen administratie, registratie, dossier of iets.
Betaling per maand op basis van het aantal uitgevoerde sessies. 

Dit is wat we zoeken in een professional:

Wij zoeken professionals die niet alleen voldoende bagage hebben in de vorm van opleiding, ervaring en vaardigheden om iemand zonder voorbereiding in 1 sessie vooruit kunnen helpen. Maar ook het relativeringsvermogen om die bagage op de achtergrond te houden en in de eerste plaats gewoon een goed gesprek te voeren. 

We zijn zelf heel enthousiast over deze manier van werken en zoeken mensen die ons enthousiasme over de Single Session Therapy-methode delen, er graag mee willen werken en mee willen denken over manieren de methode te ontwikkelen, voor een breed scala aan professionals.

  • Je hebt minstens 3 jaar relevante ervaring in jouw vakgebied.
  • Je bent minstens 6 uur per week beschikbaar (kan ook ‘s avonds en in het weekend).
  • Je bent enthousiast over je vak en vindt het leuk om met ons mee te denken over verbetering van ons aanbod.
  • Je houdt zelf online je beschikbaarheid in de agenda bij en deelt zelf je tijden in / je accepteert sessies op basis van de dagelijkse mail.
  • Eventueel & graag: voldoende beheersing van een andere (moeder)taal voor goede sessies: Engels, Turks, (Marokkaans)-Arabisch, Fries, Limburgs, Frans, Duits, Spaans, Pools etc.

Je hebt de relevante opleiding/registratie: 

  • Vertrouwenspersoon: een afgeronde HBO-opleiding in een sociale richting, als vertrouwenspersoon geregistreerd bij de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen (LVV)
  • Bedrijfsmaatschappelijk werker: minimaal een afgeronde HBO-opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening of opleiding Social Work met uitstroom MWD of Welzijn en Samenleving
  • Budgetcoach: minimaal HBO-opleiding, bij voorkeur MWD of SJD of vergelijkbaar.
  • Loopbaancoach: HBO- of WO-opleiding, aangevuld met een opleiding op het gebied van loopbaanontwikkeling

Geïnteresseerd om je aan te sluiten?

Ben je na lezing van het bovenstaande enthousiast geworden over de Single Session Therapy en wil je graag ons collectief komen versterken? Vul dan het formulier in; scan de code of druk op de knop:

Verloop van de procedure

Als we op basis van de schriftelijke informatie denken dat er een goede match is maken we een eerste video-call afspraak (met Helen van Empel). Daarin wisselen we informatie uit en kijken we of er inderdaad een goede match lijkt te zijn. De volgende stap is een eerste kennismaking met de SST-methode om na te gaan of die je inderdaad ligt.

Je doet daarvoor twee ‘proefsessies’ met collega-professionals met wie we ook in gesprek zijn over eventuele samenwerking. Voorafgaand sturen we je een korte introductie over de methode.
Daarna doe je twee sessies; je bent cliënt voor de ene potentiële collega, en therapeut voor een andere. Dat betekent dat je niet alleen kunt ervaren hoe het is om een SST-sessie als professional te doen, maar ook hoe dat is als cliënt (dat laatste vind ik zelf misschien nog wel de waardevolste informatie geven over een methode). 

De opzet is verder hetzelfde als bij gewone sessies; alleen de sessie is wat korter, ongeveer een half uur, via teams. Je bespreekt in de cliënt-rol iets waar je zelf tegenaan loopt. Dat hoeft niet iets groot en schokkends te zijn, maar wel iets waar je echt mee zit (geen rollenspel). Dan kun je van 2 kanten echt ervaren hoe het is en heb je er zelf ook nog wat aan!

Je neemt de sessies op zodat we die daarna kunnen bekijken. Vervelend misschien, een sessie voor de camera doen maar hopelijk valt het wat mee omdat het via zoom is waardoor je ‘de camera’ hopelijk snel kunt vergeten. En wel goed om met elkaar van te leren en om te kunnen beoordelen of deze methode je echt past. De video wordt alleen door twee van onze professionals bekeken en daarna verwijderd. 

Als we na de sessies nog steeds allemaal enthousiast zijn volgt een tweede videocall en overleggen we over de samenwerking. 

Heb je vragen over de procedure? Mail naar helen@onesession.nl met onderwerp ‘procedure’, dan mailen of bellen we je binnen 3 dagen.