Wij zoeken: een ervaren psycholoog 

Wie zijn wij ?

One Session is een collectief van psychologen dat als eerste in Nederland met Single Session Therapy werkt. 

Op ons online platform kunnen mensen een eenmalige sessie met een ervaren psycholoog boeken, op het moment dat zij daar behoefte aan hebben.

De focus in deze eenmalige sessies richt zich eerst en vooral op het ‘nu’, én op ‘zelfredzaamheid’: wat speelt er op dít moment in je leven, en wat kun je daar op dit moment zélf aan doen (veranderen). Of dat nu is om je sneller, verder te ontwikkelen en je ambities waar te maken, of om een probleem op te lossen. 

De voordelen van deze methode voor cliënt zijn evident: 

 • Geen drempels in de vorm van lange wachtlijsten of eindeloos lange therapie- of coaching trajecten, maar direct een gesprek om je weer op weg te helpen, 
 • Het besef van autonomie en zelfredzaamheid; zélf oplossingen vinden voor de op te lossen vraagstukken, hiertoe geholpen in een persoonlijk gesprek.
 • De deskundigheid en de ervaring van een goede psycholoog en de mogelijkheid zelf te kiezen voor degene die het best past bij jou en de situatie die je wilt bespreken.

We maken geen principieel onderscheid tussen coaching en therapie. Wij maken het verschil door onze kennis en ervaring.

Zo helpen we mensen snel vooruit op het moment dat ze iets willen veranderen in hun leven, bij persoonlijke, professionele en relationele vraagstukken. 

In principe kan iedereen terecht voor een sessie, in de praktijk gebruiken vooral medewerkers via hun organisatie de sessies. Daarom werken we sinds september 2022 met Zorg van de Zaak. In samenwerking hebben we vorig jaar een nieuw platform gelanceerd: Yet. Het mooie is dat we daar zes verschillende soorten professionals op één plaats hebben. Naast psychologen ook loopbaancoaches, life counselors, budgetcoaches, vertrouwenspersonen en BMW’ers. We werken allemaal met de Single Session methode. De komende maanden wordt One Session volledig onderdeel van Yet & komt de vacature ook daar. Dat maakt voor de procedure niet uit.

SST coaches in overleg

Hoe werken wij?

We zijn een collectief van zelfstandig werkende psychologen. Samen zorgen we er voor dat we op korte termijn goede, deskundige hulp kunnen bieden en dat we ons aanbod en onze therapeutische vaardigheden steeds verbeteren. 

We werken met een online platform waar cliënten vanaf 3 weken tot 24 uur van tevoren zelf online video call-sessies kunnen plannen.

In onze sessies staat de Single Session Therapy-methode centraal; 

 • Elke sessie staat op zichzelf. Je gaat ervan uit dat je maar één sessie met de cliënt zal hebben. Je spant je er dus voor in dat de cliënt na deze enkele sessie zélf verder kan. 
 • Het doel is om het proces van probleem oplossen te starten, niet om het probleem op te lossen.
 • De focus ligt op wat er nú speelt en wat de cliënt daarin wil veranderen.  

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een ervaren psycholoog. Je zet je kennis en ervaring in om iemand te helpen zich beter te voelen en beter te functioneren. 

Hoe meer kennis en ervaring, hoe beter. Maar deze kennis moet niet tussen jou en de ander komen te staan. Als je jouw gesprekspartner alleen door de lens van modellen en theorieën ziet, kun je geen echt gesprek meer voeren. 

Kennis en instrumenten zijn er om te helpen, voor te leggen aan de ander, en net zo makkelijk weer los te laten als ze niet passen of aanslaan. 

We richten ons vooral op de vaardigheden, ervaringen, talenten van de ánder en hoe die gebruikt en versterkt kunnen worden in de huidige situatie. 

Wil je je horizon verbreden en naast je huidige werk met deze nieuwe methode werken? Je expertise inzetten om te zorgen dat mensen na 1 sessie weer vooruit kunnen? Dan zoeken wij jou.  

Werken bij One Session is goed te combineren met ander werk. Sterker, we denken dat een combinatie met ander werk (bijvoorbeeld langere therapie trajecten en/of het geven van zakelijke trainingen) een goede mix vormen. Wel is het belangrijk dat je gemiddeld minimaal 8 à 10 uur beschikbaar zodat je je onze manier van werken goed eigen kunt maken.

Belangrijk om te weten… 

Administratie en registratie

We werken buiten de verzekerde zorg. Dat kan op dit moment ook nog niet anders omdat SST in principe maar uit 1 sessie ‘at the point of need’ bestaat. Dat betekent dat er geen diagnose wordt. Dat betekent dat One Session helaas (nog) niet voor iedereen (financieel) toegankelijk is. Die toegankelijkheid wordt deels vergroot doordat organisaties /bedrijven de mogelijkheid hebben SST-coachingsessies aan hun personeel / medewerkers aan te bieden.

Het voordeel voor de cliënt is de snelle beschikbaarheid, zonder verwijzing en intake. Het voordeel voor ons is de minimale administratie en registratie.  

We houden geen dossiers bij en wisselen geen brieven uit met huisartsen en andere organisaties. De facto bestaan de administratieve bezigheden het bijhouden van de agenda en het kort invullen van een anoniem evaluatieformulier na de sessie. 

Dit evaluatiemoment dient om even bij de sessie stil te staan en met elkaar te delen wat goed werkt en wat beter of anders kan.

Wat verwachten we van jou en wat hebben wij je te bieden?

We zijn kieskeurig. Er zijn veel verzamelsites waar je je als coach of psycholoog bij aan kunt sluiten, waar je je in kunt schrijven als je aan de voorwaarden voldoet. Niets mis mee, maar niet wat wij doen. 

Wij zoeken psychologen die niet alleen voldoende bagage hebben in de vorm van opleiding, ervaring en vaardigheden om iemand zonder voorbereiding in 1 sessie vooruit kunnen helpen. Maar ook het relativeringsvermogen om die bagage op de achtergrond te houden en in de eerste plaats gewoon een goed gesprek te voeren. 

We zijn zelf heel enthousiast over deze manier van werken en zoeken mensen die ons enthousiasme over de Single Session Therapy-methode delen, er graag mee willen werken en mee willen denken over manieren de methode te vervolmaken. 

Dit is wat we zoeken in een psycholoog:
 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring als therapeut in verschillende settings (niet alleen in een solopraktijk). 
 • Je hebt je master of doctoraal psychologie. 
 • Je hebt vervolgopleidingen gedaan in de vorm van trainingen en cursussen (bijvoorbeeld: ACT, CGT, schematherapie, mindfulness, EMDR, EFT, positieve psychologie).
 • Je bent minstens 8 à 10 uur per week beschikbaar (kan ook ‘s avonds en in het weekend).
 • Je bent enthousiast over je vak en vindt het leuk om met ons mee te denken over verbetering van ons aanbod en nieuwe manieren om informatie te delen waar mensen wat aan hebben. 
 • Je houdt zelf online je beschikbaarheid in de agenda bij en deelt zelf je tijden in. 
 • Eventueel & graag: voldoende beheersing van een andere (moeder)taal; Engels, Turks, (Marokkaans)-Arabisch, Fries, Limburgs, Vlaams, Frans, Duits, Spaans, Pools etc.
Dit is wat we bieden:
 • Een bewezen effectieve structuur om goede hulp te bieden.
 • Een online platform om je te matchen met cliënten.
 • De vrijheid en flexibiliteit om je eigen agenda in te delen, als je wilt elke week anders.
 • Ervaren collega’s om mee samen te werken; intervisie, supervisie en het verder ontwikkelen van ons aanbod en onze therapeutische vaardigheden. 

Geïnteresseerd om je aan te sluiten?

Ben je na lezing van het bovenstaande enthousiast geworden over de Single Session Therapy en wil je graag ons collectief komen versterken? Vul dan het formulier in via deze link. 

Verloop van de procedure 

Als we op basis van de schriftelijke informatie denken dat er een goede match is maken we een eerste video-call afspraak (met Helen van Empel). Daarin wisselen we informatie uit en kijken we of er inderdaad een goede match lijkt te zijn. De volgende stap is een eerste kennismaking met de SST-methode om na te gaan of die je inderdaad ligt.

Je doet daarvoor twee ‘proefsessies’ met collega-psychologen met wie we ook in gesprek zijn over eventuele samenwerking. Voorafgaand sturen we je een korte introductie over de methode. Daarna doe je twee sessies; je bent cliënt voor de ene potentiële collega, en therapeut voor een andere. Dat betekent dat je niet alleen kunt ervaren hoe het is om een SST-sessie als therapeut te doen, maar ook hoe dat is als cliënt (dat laatste vind ik zelf misschien nog wel de waardevolste informatie geven over een methode). 

De opzet is verder hetzelfde als bij gewone sessies; de sessie duurt maximaal een uur, via zoom. Je bespreekt in de cliënt rol iets waar je tegenaan loopt. Dat hoeft niet iets groot en schokkends te zijn, maar wel iets waar je echt mee zit (geen rollenspel). Dan kun je van 2 kanten echt ervaren hoe het is en heb je er zelf ook nog wat aan!

Het enige verschil is dat je de sessies opneemt zodat we die daarna kunnen bekijken. Enorm irritant natuurlijk, een sessie voor de camera doen (maar hopelijk valt het wat mee omdat het via zoom is waardoor je ‘de camera’ hopelijk snel kunt vergeten). En wel goed om met elkaar van te leren.

Ik reageer via mail op de sessie en laat weten of wij van onze kant een match zien, en waarom. 

Als wij een match zien, en jij ook, koppel ik je aan mijn collega Mieke Kusters voor de praktische afspraken. 

One Session in de media