Wat heb je als organisatie aan psychologen van One Session?

‘Gewone’ spanning of bijna burnout?

Mentale klachten gaan over gedrag, gedachten en gevoelens. Dat is nogal breed en alles hangt met elkaar samen. Hoe weet je dan wat er precies aan de hand is, wat je er aan kunt doen en of er reden tot zorg is?  ‘Gewone’ spanning of bijna burnout? Wat rustiger aan doen of juist moeilijkheden aanpakken?

Grenzen

Lastig voor iemand zelf, en ook voor HR en leidinggevenden, van wie inmiddels vaak verwacht lijkt te worden dat ze alles kunnen en overal tijd voor hebben. Maar je kunt en wilt niet alles bespreken op werk. Je hebt geen tijd en energie om iedereen altijd persoonlijke aandacht te geven En niet iedere leidinggevende is er goed in.

Snel tot de kern in een vertrouwelijk gesprek

De ervaren One Session psychologen kunnen snel ontrafelen wat er speelt. Ze kunnen als buitenstaander even meekijken. Naast iemand gaan staan en ook een eerlijke spiegel voorhouden. Met de focus op wat iemand zelf in huis heeft om goed verder te kunnen.

Versterk welzijn en betrokkenheid

Zo’n korte interventie is gemakkelijk, snel in te zetten. Het kost relatief weinig tijd, geld en aandacht. Zo kun je in een vroeg stadium bijsturen. Daarmee voorkom je niet alleen verzuim en uitval, maar ook veel ellende onderweg daar naar toe.

Een medewerker die zich niet goed voelt, niet goed werkt, en niet goed communiceert, heeft een negatieve invloed op de omgeving. Niet alleen op de werkvloer maar ook thuis. 
Dat is zonde, want als je snel bijstuurt, versterk je de betrokkenheid en veerkracht van je mensen en daarmee van de organisatie. Daar wordt iedereen beter van,