Over One Session

Wij geloven dat goede coaching echt kan werken én dat het vaak veel eenvoudiger en effectiever kan. 

Met één goed gesprek, op het moment dat er wat speelt. Gericht op wat iemand daar zelf mee kan. Je neemt iemand niet bij de hand, maar je kijkt even mee. Wat er precies speelt; waar de pijn, de vraag, de mogelijkheid nu echt zit. Wat je kunt controleren en wat niet. En hoe je daar zelf mee verder kunt.

SST coaches in overleg
V.l.n.r.: Josine van Vegchel, Emma Harmsen, Helen van Empel en Annick Vlak .

Zo’n korte interventie is gemakkelijk, snel in te zetten. Het kost relatief weinig tijd, geld en aandacht. Zo kun je in een vroeg stadium bijsturen. 
Daarmee voorkom je niet alleen verzuim en uitval, maar ook veel ellende onderweg daar naar toe. 

Een medewerker die zich niet goed voelt, niet goed werkt, en niet goed communiceert, heeft een negatieve invloed op de omgeving. 
Dat is zonde, want als je snel bijstuurt kunnen je mensen gezond, betrokken en productief blijven. Daar wordt iedereen beter van.

Wat zegt men over One Session?

Reviews van medewerkers:

Helen van Empel en Ilonka Hanneman

SST training bij RINO

We delen onze mooie manier van werken graag met ervaren collega’s.
Heb je een universitaire opleiding psychologie, een brede nascholing en ruime ervaring? Wil je jouw aanbod uitbreiden met deze, in Nederland nieuwe) manier van werken? Wij verzorgen een SST training bij RINO.

Deze training is een combinatie van theorie en praktijk. Dat betekent naast inzicht in de achtergrond en elementen van SST: veel oefenen. Je gebruikt daarbij je eigen vraagstukken die voor jou op dat moment spelen. Zo kun je echt ervaren hoe het is om met deze methode te werken.

Je vindt meer informatie en kunt je inschrijven op de site van RINO

One Session in de media

Waarom Single Session Coaching?

Mislukt of geslaagd?
Coaches en psychologen denken van oudsher meer in trajecten dan in sessies. En dat terwijl de meeste mensen al stoppen na één sessie – dat werd dan gezien als “mislukt traject”. Maar onderzoek toont aan dat de meeste mensen juist heel tevreden zijn over dat ene gesprek. Sterker nog, ze vonden het zó geslaagd dat ze er weer mee vooruit konden. 

‘Brevity (including ‘single session’) does not necessarily mean superficial. The right haiku can be much more soul stirring and ‘deep’ than a long, plodding novel.’

Michael Hoyt

Een nieuwe manier van coachen
Met dit inzicht als uitgangspunt is Single Session Therapy (SST) ontwikkeld: een methode om die ene sessie ten volle te benutten. Hier kunnen organisaties ook de vruchten van plukken. Met slechts één sessie help je jouw werknemers weer in de goede richting. Een gezonde organisatie bestaat immers uit gezonde, gelukkige werknemers.

SST heeft zich vanaf begin jaren negentig ontwikkeld en is populair in onder meer Australië, Amerika, Canada en Engeland. One Session gebruikt de methode als eerste in Nederland. En met succes.

Het One Session Team

Deze ervaren psychologen maken One Session mogelijk.
Lees meer over ons team

Telefoon

+31 20-2445-216

Postadres

Keizersgracht 638 Amsterdam