Over One Session

One Session is het geesteskind van Helen van Empel. Ze had altijd al het idee dat het goede van de GGZ effectiever en laagdrempeliger aangeboden zou kunnen worden. Dit resulteerde er in dat zij in 2020 Single Session Coaching naar Nederland haalde en One Session oprichtte.

SST coaches in overleg
V.l.n.r.: Josine van Vegchel, Emma Harmsen, Helen van Empel en Annick Vlak .

Wat zegt men over One Session?

Missie & Visie

Visie

Wij geloven dat de wereld mooier wordt als we onze moeilijkheden meer erkennen.
Dan wordt het makkelijker ze te delen en kunnen we er samen beter mee omgaan.
Wij willen de inzichten en tools van de psychologie beschikbaar maken voor iedereen en ervoor zorgen dat er iemand voor je is op het moment dat je vastloopt zodat je ervaart dat je niet alleen bent.

Wij geloven dat de wereld mooier wordt als we onze moeilijkheden meer erkennen.

Missie

Onze  kennis, ervaring en aandacht inzetten om mensen op een laagdrempelige manier te helpen anders tegen problemen aan te kijken en er beter mee om te gaan. Mensen inspireren om echte gesprekken aan te gaan, de communicatie ook buiten de sessie’s te verbeteren.

Door de beste methoden, inzichten en tools te verzamelen en te delen. Door ervoor te zorgen dat er iemand voor je is op het moment dat je vastloopt zodat je ervaart dat je niet alleen bent.

Helen van Empel en Ilonka Hanneman

SST training bij RINO

We delen onze mooie manier van werken graag met ervaren collega’s.
Heb je een universitaire opleiding psychologie, een brede nascholing en ruime ervaring? Wil je jouw aanbod uitbreiden met deze, in Nederland nieuwe) manier van werken? Wij verzorgen een SST training bij RINO.

Deze training is een combinatie van theorie en praktijk. Dat betekent naast inzicht in de achtergrond en elementen van SST: veel oefenen. Je gebruikt daarbij je eigen vraagstukken die voor jou op dat moment spelen. Zo kun je echt ervaren hoe het is om met deze methode te werken.

Je vindt meer informatie en kunt je inschrijven op de site van RINO

One Session in de media

Waarom Single Session Coaching?

Mislukt of geslaagd?
Coaches en psychologen denken van oudsher meer in trajecten dan in sessies. En dat terwijl de meeste mensen al stoppen na één sessie – dat werd dan gezien als “mislukt traject”. Maar onderzoek toont aan dat de meeste mensen juist heel tevreden zijn over dat ene gesprek. Sterker nog, ze vonden het zó geslaagd dat ze er weer mee vooruit konden. 

Een methode om die ene sessie ten volle te benutten.

Een nieuwe manier van coachen
Met dit inzicht als uitgangspunt is Single Session Therapy (SST) ontwikkeld: een methode om die ene sessie ten volle te benutten. Hier kunnen organisaties ook de vruchten van plukken. Met slechts één sessie help je jouw werknemers weer in de goede richting. Een gezonde organisatie bestaat immers uit gezonde, gelukkige werknemers.

SST heeft zich vanaf begin jaren negentig ontwikkeld en is populair in onder meer Australië, Amerika, Canada en Engeland. One Session gebruikt de methode als eerste in Nederland. En met succes.

Het One Session Team

Deze ervaren psychologen maken One Session mogelijk.
Lees meer over ons team

Hoe wordt One Session ontvangen?

Dit zeggen professionals over One Session

Wil je de mogelijkheden voor jouw organisatie bespreken?

Je kunt me mailen: [email protected] 
en bellen: +31 20-2445-216.

Je kunt ook direct een videocall boeken in mijn agenda.
Na het boeken krijg je de Zoom-link in de bevestigingsmail.