Josine van Vechgel

Master Organisatiepsychologie & Mindfullness Specialisatie

Een harde, confronterende aanpak past niet bij Josine Christie van Vegchel. Als holistisch SST-coaching is zij zachtaardig, empathisch, betrokken én oplossingsgericht. 

Ervaring & Expertise

‘Mensen kunnen bij me terecht met burn-out-klachten, als ze het idee hebben vastgelopen te zijn – in werk, privé of allebei – of als ze willen leren om meer voor zichzelf op te komen.

Soms is het nog niet helemaal helder waar de kink in de kabel zit. Dat is niet erg. In een gesprek kunnen we daar samen achter komen.’’

Wat is je stijl als coach?

‘Als coach voor One Session probeer ik altijd door de antwoorden heen te prikken. Als iemand na een antwoord mompelt: “Maar ja, dat is verder niet erg hoor”, dan vraag ik daarop door. Dan weet ik meteen: daar zit iets.

Ik ben altijd zachtaardig, empathisch en betrokken. Een harde, confronterende aanpak past niet bij mij. Ik vind niets raar, mijn cliënten hoeven zich nergens voor te schamen. Ik ben wél oplossingsgericht. Ik ga niet eindeloos in iemands verleden graven. Samen met mijn cliënten kijk ik naar ze hoe hun aandacht op het nu kunnen richten.

Mensen kunnen bij me terecht met burn-out-klachten, als ze het idee hebben vastgelopen te zijn – in werk, privé of allebei – of als ze willen leren om meer voor zichzelf op te komen. Soms is het nog niet helemaal helder waar de kink in de kabel zit. Dat is niet erg. In een gesprek kunnen we daar samen achter komen.’

Wat is je achtergrond?

‘Na een dubbele bachelor en een master Master Arbeid- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht heb ik me gespecialiseerd in mindfulness. De psychologie is erg op het hoofd gericht, maar ik benader mensen graag holistisch. Dat stelt me in staat een situatie van alle kanten te belichten. 

Ik heb me in mijn werk altijd geïnteresseerd in de vraag: waarom doen mensen dingen die ze niet willen? En belangrijker: hoe kun je dat gedrag veranderen?

Naast mijn werk als psycholoog werk ik als trainer en coach in het bedrijfsleven. In die hoedanigheid hou ik me onder andere bezig met diversiteit en inclusie en begeleid ik werknemers in hun professionele ontwikkeling. 

Ik woon met veel plezier in Amsterdam, maar soms mis ik de natuur. In mijn vrije tijd trek ik er daarom graag op uit met mijn man en jonge dochter in onze Volkswagen T3 California camper. Het is onze woning op wielen. Ik hou van andere culturen en vreemde talen, door te reizen verbreed ik mijn perspectief.’

Wat vind je zo leuk aan SST-coaching?

‘Ik vind het altijd weer enorme eer om een inkijkje te krijgen in iemands leven. Om me open te stellen voor iemands wereld en dat die persoon mij daarin toelaat.

Een sessie is voor mij geslaagd als iemand zich gehoord en begrepen voelt. Ik geef mijn cliënten altijd concrete handvatten mee, waar ze echt iets mee kunnen. Daar ligt voor mij ook de kracht van de Single Session Therapy (SST) methode’

Dit zeggen medewerkers over Josine’s coaching

Gun jouw mensen Josine als coach

neem contact op voor de mogelijkheden